Završeni radovi na Projektu ulaganja u objekt Dječjeg vrtića „Ciciban“ Otočac

Published on 21 September 2023 at 11:54

Dana 27. srpnja 2023. godine okončani su radovi na izgradnji i uređenju dječjeg igrališta kod DV „Ciciban“ Otočac. Rok za izvođenje radova produljili su vremenski uvjeti, odnosno uzrokovali su ga nepogodni vremenski uvjeti, ali naši vrtićanci napokon imaju novouređeno dječje igralište za sigurno i veselo istraživanje i igranje na vanjskom terenu Dječjeg vrtića „Ciciban“ Otočac.


Realizacijom ovog Projekta, Dječjem vrtiću „Ciciban“ nadograđena je kvaliteta jer je opremljen novim dječjim igralištem, uređenim od prirodnih i ekološki prihvatljivih sprava u tematici „Čarobne šume - Šume Striborove“. Našim najmlađima, krajnjim korisnicima usluga DV „Ciciban“ Otočac, upravo ovim Projektom, omogućeno je istraživanja prostora, razvitak socijalnih vještina i tjelesnih funkcija, poticanje sposobnosti razmišljanja, snalaženje u prostoru i izražavanju interesa za svoju okolinu te povećanje samopouzdanja kroz uspjeh u radu i igri i to u modernijem i atraktivnije uređenom vanjskom terenu.


U novo uređeno dječje igralište ugrađene su specifične tematske sprave poput multifunkcionalnih kućica za igru, ljuljački, klackalica, penjalica te nestrukturiranih elementa igrališta, izrađene od kvalitetnog drveta koje zadovoljavaju prilagođenost dobi, multisenzoričnost, polivalentnost, estetski izgled te ono najbitnije, sigurnosni aspekt.


novouređeno dječje igralište „Čarobna šuma - Šuma Striborova“ službeno je i otvoreno Jučer, 20. rujna 2023. godine, a u njegovu izgradnju i opremanje uloženo je 145.173,23 eura od čega je sredstvima Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade kroz Program podrške poboljšanju materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2022. godini, sufinancirano u iznosu od 27.871,78 eura (210.000,00 kuna).

 

Grad Otočac