Zelena čistka u Otočcu

Published on 20 September 2023 at 14:03

Grad Otočac pridružio se u subotu, 16. rujna 2023. godine Zelenoj čistki - zajedničkoj jednodnevnoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada. Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! koji okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva. Cilj je u jednom danu ukloniti što veće količine ilegalno odloženog otpada.

U Otočcu je, nakon podjele radne opreme i raspodjele na lokacije čišćenja, 15-ak građana volontera prionulo čišćenju okoliša od neprimjereno odbačenog otpada na Špilničkom polju, Markovcu, Kosmačevu i iznad Tončinog mosta. U ovoj akciji sudjelovali su i najmlađi volonteri koji su sa svojim obiteljima uredili ulaz u grad Otočac.

Ukupno je prikupljeno više od 3 tone raznog otpada, a sav prikupljeni otpad je s mjesta prikupljanja odvozilo te ga adekvatno i na propisan način zbrinulo komunalno poduzeće Gacka d.o.o. Otočac.

Udruga Žmergo glavni je organizator i koordinator Zelene čistke za cijelu Hrvatsku, a ovom se akcijom želi ukazati na problem divljih odlagališta otpada, ali i motivirati građane da volontiraju u ovakvim akcijama te da koliko mogu čiste svoj okoliš, livade i šetnice i na taj način doprinesu čišćem i urednijem okolišu za dobrobit svih građana.

 

Grad Otočac


Galerija slika:

Add comment

Comments

There are no comments yet.