U Otočcu start 3. etape CRO RACE utrke!

Published on 26 September 2023 at 08:11

Osmo izdanje utrke CRO Race, jedne je od najznačajnijih biciklističkih utrka svjetskog kalendara, ali i jedan od najbitnijih sportskih događaja u Republici Hrvatskoj, održava se od 26. rujna do 1. listopada 2023. godine.


Za razliku od prošlog izdanja kad je utrka startala iz Osijeka, ovogodišnja prva etapa vozit će se na relaciji Primošten-Sinj, druga ide od Biograda na Moru do Novalje. Nama će najzanimljivija će biti ona etapa koja se održava 28. rujna 2023. godine i koja starta iz Otočca i spaja Otočac i Opatiju, treća etapa. Četvrta etapa spaja Krk i Labin, do će Crikvenica i Ozalj biti start odnosno cilj pete etape. Završna šesta etapa, već tradicionalno se
vozi od Samobora i završava u Zagrebu.


Novost ovogodišnje utrke je da je su biciklističke etape obogaćene uvrštavanjem dvije otočne lokacije. Novalja je tako postala prvi otočni cilj, a osim otoka Paga, biciklisti će voziti i po Krku koji će kao domaćin ugostiti start pete etape.


Iz godine u godinu ova manifestacija ocijenjena je s najvišim ocjenama u pogledu organizacije te je stavljena uz bok najvećim svjetskim biciklističkim utrkama na kojoj će sudjelovati timovi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke organizacije (UCI). Sportski dio utrke i ove će godine biti na visokoj razni, s očekivanim nastupima nekoliko najboljih svjetskih timova iz UCI WorldTeams kategorije.


Na trasi dužoj od 1000 kilometara koja spaja kontinent s morem, u svijet će opet biti poslana najljepša slika Hrvatske, naglašavajući ljepotu njezine različitosti i bogatstvo kulturne baštine. Utrka nije samo sportska manifestacija, već ima i značajnu ulogu u promociji Hrvatske kao
poželjne (ciklo)turističke destinacije koja može privući kako biciklističke profesionalce, tako i entuzijaste, rekreativce i istraživače na dva kotača.


Uzbuđenja neće nedostajati, pa nam se, kao i prethodnih godina pridružite i budite dio navijačke podrške i vesele atmosfere biciklistima svjetskog glasa! Za one koji žele znati više i upoznati se sa svim detaljima trase 3. etape utrke, donosimo poveznicu:
https://crorace.com/etape/etapa-3/ .


Uskoro donosimo detalje o privremenoj regulaciji prometa 28. rujna 2023. na trećoj etapi Otočac - Opatija.


Grad Otočac