PROMOCIJA GRADA OTOČCA U JUŽNOJ KOREJI

Published on 15 March 2024 at 16:08

“Bilo kuda, Otočac svuda”

 

Ako ste iz Grada Otočca, vrlo često ćete susresti turiste iz Južne Koreje koji su na putu za NP Plitvička jezera. Turisti iz Južne Koreje Hrvatsku najčešće posjećuju organiziranim prijevozom koristeći usluge velikih istočno azijskih turističkih agencija, a jedan od gradova koji je uključen u ponudu na putu do Plitvičkih jezera je naš Grad Otočac.

 

Dolazak Korejskih turista u Lijepu našu započeo je sredinom 2017. godine, a broj zabilježenih turista dosegao je cifre od više stotina tisuća godišnje nakon što je Hrvatska sudjelovala u najvećem sajmu turizma u Kintex sali 2018. godine. Jedan od predstavnika Hrvatskog turizma bio je upravo Matej Bogdanić, mladić iz Otočca, koji je u to vrijeme obitavao u Seoulu, glavnom gradu Južne Koreje.

 

Taj isti mladić iz grada Otočca upravo ove godine odlučio je svoje zaruke s južnokorejskom djevojkom ovjekovječiti putovanjem kroz tri najveća korejska grada, a to su: Seoul, Daegu i Busan; pritom promovirajući Grad Otočac, s ciljem podizanja interesa građana Republike Hrvatske za posjetu Južnoj Koreji, a istovremeno s ciljem širenja korejskog interesa za turističku ponudu Grada Otočca.

 

Par je svoj put iskoristio za promoviranje Grada Otočca koristeći nove brošure Turističke zajednice Grada Otočca, te podijelio promotivni materijal agencijama koje organiziraju posjetu NP Plitvička jezera i Grada Otočca uz slogan “Bilo kuda, Otočac svuda”.

 

Naš mladi par je dokaz da ljubav ne poznaje granice, a njihova promocija Grada Otočca može rezultirati samo još većim dolaskom turista u naš mali grad uz rijeku Gacku.