Grad Otočac ponosan sudionik nacionalne kampanje “Zasadi stablo, ne budi panj!”

Published on 5 December 2022 at 08:12

Nacionalnoj kampanji sadnje stabala u Republici Hrvatskoj “Zasadi stablo, ne budi panj!” koja je službeno započela 21. studenog u organizaciji istoimene udruge, ove godine se priključio i Grad Otočac. U suradnji sa Srednjom školom Otočac, učenicima 4. razreda obrazovnog programa šumarski tehničar i nastavnika stručnih predmeta Augustina Jelušića i Edija Šopa, 1.12.2022. zasadile su se sadnice malolisne lipe, naše autohtone medonosne vrste pod čijom će krošnjom uživati generacije koje tek dolaze. Na ovaj način učenici su realizirali dio stečenih znanja, ali i potvrdili društvenu i ekološku odgovornost te doprinijeli revitalizaciji javnih zelenih površina.

 

Sadilo se na nekoliko lokacija u okolici Otočca: Prozoru, Čovićima, Ličkom Lešću, Ramljanima, Sincu i Brlogu. Pri odabiru lokacija i sadnji također su
učestvovali mještani i predstavnici mjesnih odbora.

 

Udruga za zaštitu prirode i okoliša “Zasadi stablo, ne budi panj!”, kao krovna neprofitna organizacija sadnje stabala i revitalizacije površina, na nacionalnoj razini kolektivnu sadnju uspješno organizira već četvrtu sezonu zaredom. Cilj projekta je smanjivanje štetnog utjecaja na okoliš, odnosno fokusiranje javnosti na ekološke probleme i poboljšanje kvalitete životne i radne sredine te se pritom pozivaju svi građani, udruge, tvrtke i odgojno-obrazovne ustanove na dijalog i aktivizam kroz sadnju.

 

Grad Otočac