Distribucija letaka radi prikupljanja suglasnosti za izvedbu priključaka svjetlovodne mreže

Published on 12 May 2022 at 16:10

 

U sklopu Projekta izgradnje svjetlovodne (optičke) mreže Grad Gospić je pokrenuo distribuciju tiskanih letaka na adrese korisnika, radi prikupljanja suglasnosti za izvedbu priključaka svjetlovodne mreže. Izvedba priključaka u potpunosti je besplatna za sve koji dostave suglasnosti do 31.05.2022.

 

Svjetlovodna mreža suvremena je komunikacijska infrastruktura koja će zamijeniti staru telefonsku mrežu građenu prije 30 i više godina. Svjetlovodna mreža nije dio nikakve bežične mobilne mreže (uključujući i 5G mreže) i ne proizvodi nikakvo elektromagnetsko zračenje. Putem svjetlovodne mreže korisnicima će biti dostupne brže i kvalitetnije usluge pristupa internetu, u usporedbi sa starim telefonskim mrežama i u usporedbi s mobilnim mrežama (uključujući i 5G).

 

Svjetlovodna mreža u projektu bit će javna i dostupna pod jednakim uvjetima svim operatorima na tržištu. Usluge na novoj svjetlovodnoj mreži pružat će i postojeći operatori na tržištu. Tako će i svi korisnici s postojećim pretplatničkim ugovorima s operatorima moći prenijeti svoje ugovore na novu svjetlovodnu mrežu. Svi korisnici moći će sklopiti nove ugovore s bilo kojim operatorom prema svom izboru.

 

Priključak svjetlovodne mreže omogućava korisnicima da opreme svoje domove i poslovne prostore sa suvremenom komunikacijskom infrastrukturom, koja u današnjem društvu ima sličnu važnost kao što je nekad imao priključak električne struje.

 

Grad Gospić još jednom naglašava da je izvedba priključaka svjetlovodne mreže potpuno besplatna, i da dostava suglasnosti za izvedbu priključaka ne predstavlja bilo kakvu obvezu korisnika da naknadno sklope pretplatnički ugovor s bilo kojim operatorom. Grad Gospić poziva sve da dostave svoje suglasnosti na e-mail sirokopojasna.mreza@gospic.hr.

 

Više informacija kao i obrazac suglasnosti dostupni su na:

https://tesla-net.hr/clanak/distribucija-letaka-radi-prikupljanja-suglasnosti-za-izvedbu-prikljucaka-svjetlovodne-mreze-7