Dan Grada Otočca 2022

Published on 14 January 2022 at 14:44

 

 

Drage Otočanke i Otočani,


obavještavam Vas da se nažalost ni ove godine, povodom proslave Dana Grada Otočca i blagdana zaštitnika Gacke doline, sv. Fabijana i Sebastijana, Grad Otočac neće organizirati svečanosti.


Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj i pooštravanja mjera od strane Nacionalnog stožera RH, a vezano za javna i privatna okupljanja, odgađa se planirana Svečana sjednica Gradskog vijeća zakazana za 20. siječnja 2022. godine kao i prijem dragih nam prijatelja i partnera koji su s Vama i s nama trebali obilježiti taj dan i uveličati cijelu svečanost. Kao Gradonačelnik Grada Otočca izražavam svoje žaljenje zbog cijele ove situacije, ali na prvo mjesto stavljam zdravlje i dobrobit naše zajednice te Vam se unaprijed zahvaljujem na razumijevanju.


Na sam Dan Grada Otočca u 10:40 sati kod Spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata položit ćemo vijence i zapaliti svijeće te odati počast svim poginulim braniteljima.

 

Svetu misu predvodit će gospićko-senjski biskup Zdenko Križić u 11:00 sati u Crkvi presvetog Trojstva Otočac.

 

U tjednu koji je pred nama, pridržavajući se važećih epidemioloških mjera, a kako bi ipak uveličali i obilježili Dan Grada Otočca u nastavku teksta donosimo Vam nekoliko lijepih događanja koja će organizirati građani Otočca uz podršku Grada.

 

Ostanite zdravi, optimistični i veseli.

 

Goran Bukovac, Vaš gradonačelnik

 

 

17. siječnja 2022., 19:00 sati - otvaranje izložbe "Otok, otočić, Otočac: Crtice o povijesti
grada iz 18., 19., i 20. stoljeća" u organizaciji Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac*

 

18. siječnja 2022. godine, 18:00 sati – predstavljanje knjige „Planinarstvo u Otočcu“ – 50
godina Planinarskog društva „Gromovača“ Otočac


19. siječnja 2022. godine, 19:00 sati - koncert „Ususret Danu Grada Otočca“ u izvedbi Tamburaškog orkestara i MPS FD Otočac Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac*.

 

 

* za sva događanja, ulaz je slobodan i obavezno je predočenje EU covid potvrde


fotografiju napravio:  Digitalni Tisak Karlovac

Clanak Dan Grada 2022
PDF – 435.2 KB 245 downloads

Add comment

Comments

There are no comments yet.