AKCIJA ČIŠĆENJA RIJEKE GACKE!

Published on 18 June 2024 at 13:37

Grad Otočac i Gacka d.o.o., u suradnji sa Sportsko ribolovnom udrugom „GACKA“ Otočac te Ronilačkim klubom "Dubrovnik" organiziraju akciju čišćenja Gacke, rijeke poznate po svojoj kristalno čistoj vodi i bogatoj bioraznolikosti. Ova inicijativa ima za cilj očuvanje prirodnog staništa te podizanje svijesti o važnosti očuvanja okoliša.


Dana 22. lipnja 2024. godine s početkom u 09:00 sati na lokacijama „Crkva svetog Franje (uzvodno)“, „Orišković most“ i „Glavičica (Papa)“, započet će se s uklanjanjem otpada iz rijeke Gacke kako bi se očuvala čistoća vode i sigurnost ekosustava.


Uz asistenciju članova SRU „GACKA“ Otočac, članovi ronilački tim iz RK „Dubrovnika“ pregledat će dno rijeke Gacke i ukloniti otpad kao što su plastične boce, limenke, gume i drugi nepoželjni predmeti, a prikupljeni otpad bit će sortiran i recikliran od strane zaposlenika Gacka d.o.o.


Ovakve akcije su od vitalnog značaja za očuvanje naših prirodnih resursa i potiču zajedničku odgovornost za zaštitu okoliša. Unaprijed hvala svim volonterima za trud, vrijeme i energiju koju ćete uložiti u akciju čišćenja rijeke Gacke.

 

Grad Otočac